29 Eylül 2012 Cumartesi

Kedisiz Bir Istanbul İstemiyorum

Arkadaşlar, meclise verilen yeni bir yasa tasarısı var.  Bu tasarı yasalaşırsa, sokaklarda, mahallelerimizde yaşayan kedi ve köpekleri toplayıp öldürecek belediyeler. Tasarı sokaklarda bir tane bile hayvan olmaması için, yavrucakların tek tek toplanıp ormana  bırakılmasını ve sonra da öldürülmelerini ön görüyor. Barınaklar kaldırılıyor ve ormanda zaten yemek bulamayacak-yaşayamayacak olan kedi ve köpekler iyice sefil olacak, belki birbirine saldıracak, nihayet belediyeler hepsini katledecek. Yasanın getirdiği düzen bu. 

Tasarı evlerde beslenen hayvan sayısına da kısıtlama getiriyor, misal evinizde iki kedi bakamayacaksınız. Devlet birini alıp öldürebilecek. Bu yasa tasarısına hayır demek için 30 Eylül Pazar günü Taksim Galatasaray Lisesi önünde toplanıyoruz. Sadece İstanbul'da değil, başka şehirlerde de saat 14'de eylem yapılacak. Lütfen çok geç olmadan sesimizi duyuralım. Ben sokaklarında kedilerin dolaşmadığı bir Istanbul istemiyorum. Hem size bir şey olsa, onlar mutlaka gelirlerdi.



İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu'nun konuyla ilgili resmi açıklamasını buradan okuyabilirsiniz.








5 yorum:

  1. Dinden imandan bahsediyorlar utanmadan ! Kim yaratıyor bu canlıları. Kim oluyorsunuz da canice yok ediyorsunuz! Siz gidip teröristleri öldürsenize Elleri kırılsın ya, bu ülke çığrından çıktı ,eksen iyice kaydı. Her sorunu hallettiniz de bir de zavallı hayvanlar kaldı. UTANIYORUM BU ÜLKEDE YAŞAMAKTAN ARTIK!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. istiklal caddesinde yürürken baktım da, cadde çöp yığınlarından geçilmiyor. ulan mallar dedim, siz sokaktan köpecikleri toplayacağınıza dağ gibi olmuş çöpleri toplayın. Istanbul'un sokak hayvanlarını katletmek, bu şehri katletmek demek olur. ve ben öyle bir şehirde, buna göz yuman ülkede yaşamak istemem.

      Sil
  2. sorumluluğunu üstlenen isterse 50 hayvana baksın kime ne sanki? evimizin içine kadar müdahale pes doğrusu. hayvancıklar yerine pet shopları ve heveslenip hayvan alıp sonra sokağa atan hıyarları imha etsinler. sorumsuz hırtlardan kurtuluruz hiç olmazsa. kedisiz sokak olur mu yaaa. gıcık oldum. inşallah fareler gidip burunlarını kemirsin tasarı sahiplerinin.sokağa tüküren ve çöp atan ayıları da imha edebiliriz. ayılardan özür dilerim bu arada. ağız alışkanlığı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sıkıyorsa kaçak yoldan hayvan getirilmesini engellesinler. o petshoplarda satılan hayvanların hepsi kaçakmış. bunları bir heves alıp sonra acımadan sokağa salan canavarlara da ayrı yaptırımlar uygulanmalı, bu kadar kolay olmamalı bir hayvanın hayatıyla oynamak, onu perişan etmek bu kadar basit olmamalı.

      Sil
  3. yuh artik kimin evinde kac hayvan besleyecegi de bunlara mi sorulacak pes!!
    gerci kadinlarin bacak arasina bile karisan bir hukumetten bahsediyoruz biz burada :@

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.