2 Eylül 2012 Pazar

Kate'in Olimpik ve Paralimpik Maceraları

Bu yazıyı tatile gitmeden yazmam gerekiyordu, çok geciktim maalesef. Yine de kayıtlara geçmesi açısından Kate'in olimpiyat hallerini şuracığa eklemek istiyorum, Çünkü ben çok eğlendim, atletizm izlemek kadar Kate ve William'ın coşkularını seyretmek de pek hoşuma gitti.

Şu anda Londra'da Paralimpik Olimpiyat Oyunları devam ediyor ve bizim sporcularımız da yarışmakta biliyorsunuz. Haltercimiz Nazmiye Muslu altın madalya kazandı hatta, ne kadar gurur verici bir azmin zaferi öyküsüdür bu?



Paralimpik oyunları muazzam bir törenle açıldı, ne yazık ki izleyemedim. Açılışta Stephen Hawking bile yer aldı desem?

Belki de dünyanın en zeki adamı



Newton'a selam

Meksikalı sporcular



Kocası ile açılışta yerini alan Düşes Kate, daha önce Zara'nın düğününde giydiği krem rengi jakarlı makarlı uzun ceketini giymiş idi. Dikkat çekmek istemediği zamanlarda eski kıyafetlerini tekrarlayarak akıllıca bir strateji uyguluyordu bizim cin Düşes.



hadi yavrum veliaht bekliyoruz doğurun artık yeaaa

Kate ile William, tıpkı olimpiyatlarda yaptıkları gibi; spor kıyafetlerini çekip müsabakaları izliyor ve sporcuları destekliyorlar. Birbirinin eşi kırmızı ayakkabıları bile var:




Eveet, sıra geldi çoktan geçip giden olimpiyat oyunlarına. Özellikle atletizm müsabakalarını bayılarak izlediğimiz oyunlar, yine nefes kesen gösterilerle son buldu. Freddie Mercury bile kapanışta yerini almıştı; o kadar söyleyeyim. Brian May gitarıyla stadyumu inletti. Bütün müzik efsaneleri sahneye çıktılar. (İngiltere'de onlardan pek bol vardı) Ne yazık ki, Pazar gecesi idi kapanış töreni, uyuyakalıp izleyemedim dostlar. Belki de o yüzden kendime kızdığım için yazısını yazamamışımdır bir türlü:)




Açılış törenine paraşütle iniş yapan Kraliçe, yazlık şatosu Balmoral'da dinlenmeye çekildiği için kızıl saçlı torunu Prens Harry'den kapanış töreninde kendisini temsil etmesini rica etmişti. Harry'e yengesi Kate eşlik etti kapanış törenlerinde. William'ın işi varmış, gelmemiş dediler dostlar. Bu arada Harry'nin skandal çıplak pozlarını gördünüz mü, maaşallah ahahahaha yıkıldı ortalık durduk yerde ya çok güldüm:)) Zavallıcığı Balmoral'a çektiler, Kraliçe ile Prens Charles, artık ne azarlamışlardır kimbilir.

Kate & Harry Olimpiyat Oyunları kapanış töreninde

Kate bütün oyunlar boyunca çeşitli yarışlara katıldı, bazen William ve Harry ile birlikte, bazen tek başına idi. Yarışları izlerken heyecanlandı, yüzü şekilden şekile girdi, bol bol tezahürat yaptı. Pek güldü eğlendi yavrucak zaar.

Kate'in olimpiyat macerası, büyükanne Kraliçe'nin fakirhanesi Buckingham Sarayı'nda verdiği resepsiyon ile başladı.


Olimpiyatların 3. ve 4. günlerinde bizimkiler; William ile Harry'nin kuzenleri Zara'nın yarıştığı binicilik müsabakalarını izlediler. Kraliyet ailesinin çoğunluğu oradaydı zaten. Zara'nın yarıştığı İngiliz ekip olimpiyat 2.si oldu, madalyalarını Zara'nın annesi Prenses Anne taktı.

3.gün: Binicilik


Elele dizdize :)

4.gün : Binicilik

Olimpiyatların dördüncü gününde sizinkiler İngiliz sporcuları ziyaret ettiler. Kate spor giyinmiş, ayağına da kütük gibi dolgu topukları geçirmiş idi. Zaten o dolguları çıkartmadı 2 hafta ayağından. Halbuki her gün aynı ayakkabıyı giymek iyi birşey değil, öğretmemişler bu kıza yazık.

4.gün : Ziyaret

Olimpiyatların 5. gününde, Kate prenses kimliğine geri döndü ve İngiltere Başbakanı David Cameron ile birlikte; yaratıcı endüstriler bilmemnesi resepsiyonuna katıldı. Geçen seneki Kanada gezisinde giydiği martı kanadı grisi elbise ile resepsiyona katılan Kate, saçlarını nefis bir topuz yaptırmış, eski zaman güzellerini andırıyordu. Çok beğendim.






elmas küpelere dikkat

Resepsiyondan sonraki gün, bizim gençler yine sporları çektiler ve velodromda pist bisikleti yarışını izlediler. Pek heyecanlı geçen yarışı İngiliz Sir Chris Hoy kazanınca aşka gelen Prens William Kate'i kucaklayıverdi.

6.Gün : Velodrom



Ertesi gün William ve Kate, küçük Harry'i evde bırakıp cicilerini giydiler ve Wimbledon'da tenis izlemeye gittiler. Pek havalı, pek hoştular doğrusu:

7.gün : Tenis



Aynı gün kıyafetlerini değiştiren ikilimiz yüzme yarışlarına katıldı. Kate lacivert çizgili bluzu ve kırmızı kabarık kollu Zara ceketi ile pek marin ve hoştu. Dün yorgun argın kalktım gittim Zara'dan o ceketten aldım dostlar, nar çiçeği rengi harika, pek hoşuma gitti.



Kate benim ceketimden giymiş :)))

Will ve Kate daha sonra İngiliz sporcuları ziyaret ettiler.

Ceket çok güzel di mi:)))

Olimpiyatların sekizinci ve dokuzuncu günleri bizimkiler atletizm ile coştular. Zaten bence olimpiyat demek atletizm demek. Bu sene unutulmaz zevkli yarışlar izledik olimpiyatlarda.

9.gün : Atletizm

Usain Bolt, tüm oyunların en önemli yarışması olan 100 mt'yi rekor kırarak kazandı:




Sonra 200 metreyi de rekorlarla kazanmasın mı?



Sen git bir de bunun üzerine 4x100 bayrak yarışını kazanıp bir daha rekor kır! İnanılmazdı!

Jamaica bayrak takımı

Seyretmesi zevkli atletlerden biri de İngiliz Mo Farah idi, ufak tefek devşirme sporcu 5000 metre ve 10.000 metre koşularını kazandı.



William ve Kate ayakta alkışladılar Mo'yu

8.Gün : Atletizm

Tabii bizim için en muhteşem yarış, 1500 metre finali idi dostlar.  Altın ve gümüş alıp marşımızı stadyumda hüngür hüngür ağlayarak, bizleri de ağlatarak söyleyen Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut Londra'da Türk spor tarihinin en büyük başarısına imza attılar.

Gamze Bulut - Aslı Çakır Alptekin

Olimpiyatların 9. gününden itibaren kocasını işe gönderen Kate kardeşimiz tek başına katıldı yarışmalara

9.Gün : Hentbol

Pek heyecanlandı yavrum hentbol maçlarında:


yeeyyyy

Daha sonra da artistik jimnastik izledi Kate'cik. İşte prenses olmanın sayısız faydalarından biri de olimpiyatlara istediğin kadar beleş bilet bulabilmek idi dostlar.

Onuncu günde Kate saçını başını toplayıp denize açıldı ve yelken yarışlarını seyretti:

10.Gün : Yelken

2 gün mola veren Kate, boks müsabakasıyla geri döndü seyirci koltuğuna. Aynı gün senkronize yüzmeyi de izleyen düşesimiz, kaynı Harry ile İngiliz sporcuları bir kere daha ziyaret etmeyi de ihmal etmedi.

13.Gün : Boks
13.Gün : senkronize Yüzme
13.Gün : Ziyaret

Olimpiyatların son gününde ise, Kate beyazlar içinde pek hoş; kadın hokeycilerin maçını seyretti. Kendisi de hokey oynadığı için bu maçlarda çok heyecanlandı güzel Düşes.


14.Gün : Hokey

İşte nihayet bu yazıyı hazırlayabildiğim için çok memnunum dostlar, sıkılmadınız inşallah? Bundan sonra gönül rahatlığı ile Bodrum yazılarına geçebilirim.

Ceketimiz çok güzel di mi:)))

xo xo

8 yorum:

  1. Kemçik ağızlı bu kız be, yaşlanınca kötü olacak.
    Sen ondan daha güzelsin, elti olunca çok kıskancak seni:)) Hem ceketiniz de aynı, daha da çok kıskancak kesin:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kemçik mi ahahah:))) Hay sağolasın Leylakcım, ağzın bal yesin:))

      Sil
  2. Şu prens Harry'e hem güldüm hem üzüldüm hem de 'salaksın heri' dedim. Hayır koskoca prenssin. Çıplaksın ve kafan iyi bile olsa amatör veya değil kamera görünce kaçsana be ! Neyseki eliyle kapatmayı akıl etmiş. Üzüldüm çünkü baba ve babaanneden azar yemek zaten zorken baba prens, babaanne kraliçe ! hahaha. İkinizin ceketi güzelmiş :P, William da pek yakışıklı bir abi değil ama cidden yakışıyorlar şuan onu farkettim.Biraz geç oldu sanırım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de salak yemin ediyorum geri zekalı dedim harry'e:)) o kadar korumayla geziyorsun, tanımadığın etmediğin kızlarla me işin var, nasıl güvenirsin onlara. Bari korumalar kızların üzerini arayıp işe yarasalardı.
      Ahah o kraliçenin azarları ne biçimdir kim bilir, kadın james bond ile paraşütle alıyor boş vakitlerinde, çok sert:)))
      Geç olsun güç olmasın, william ile kate'i yakıştırmana sevindim;)))

      Sil
  3. Tam ben yazacaktim bir baktim Leylak ablam yazmis :)))
    Agzini cok acmadan gulsun kibar kibar, o ne oyle guldumu sirf agiz olmus begenmedim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahah prens kocayı kaptığından beri kate'in ağzı kulaklarında, engel olamıyoruz:))) ben de olsam kemçük çemçük dinlemez, patlatırdım kahkahayı:)))

      Sil
  4. ceketin hayırlı olsun judycim:)
    yazıya gülüyordum ki,
    yorumlara koptum:))))
    günüm keyifli başladı sayende,teşekkürler........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım. Hava da serin, ceketimi rahat rahat giyebilirim Mih Mih Mih:)

      Sil

Yaz ki muhabbet olsun.