22 Haziran 2010 Salı

EZEL 1. Sezon 33. Bölüm - Sezon Finali : İKİNCİ HAYAT

Evet dostlar. Dün gece televizyonda tarih yazıldı ve biz de bunu seyrettik. Tv tarihimizde yazılıp yönetilmiş ve oynanmış en iyi işi izledik ekranda. Hala kendime gelemedim. Sadece izlediklerim değil, adamların başarısının büyüklüğü, sonunda bizden de böyle bir eser çıkmış olması beni sarstı, vay be yapmışlar demekten kendimi alamıyorum. Yazana, yönetene, oynayana selam olsun. Sağolsunlar, varolsunlar.


***** DİKKAT !!! SPOILER *****
*
*
*
*
*
*
*
*
**DİZİYİ İZLEMEYE NİYETİNİZ VARSA YAZIYI OKUYUP KEYFİNİZİN İÇİNE ETMEYİNİZ**
*
*
*
*
*
*
*
*
*** BU SON UYARIMDIR***
*
*
*
*
*
*
*
*
*** READ AT YOUR OWN RISK***
*
*
*
*
*
*
*
*


DEV YAZI : EZEL 33.BÖLÜM - SEZON FİNALİ


İKİNCİ HAYAT



Dizi geçen haftaki Bahar'ın vurulma sahnesi ile başladı. Bu sefer sansürsüz izledik kafaya gelen son mermiyi ve fışkıran kanları. Vallahi yine boğulur gibi oldum, böyle ölünür mü lan? Sonra sabah oldu, ambulans , polis parka doluştu . Torbaya koydular Bahar'ı. Eyşan - Cansu Dere çıldırdı. O kadar güzel delirdi ki beni ağlattı, kardeşinin ölümünü kabul edememesi, inatla peşinden gitmesi, morgda , otopside o gözleri kocaman beklemesi... Sonra Ezel ona Bahar'ın öldüğünü anlatmaya çalışınca "seslen ona" dedi, "sen seslenirsen o gelir". Ezel "Bahar, Bahar" inledi morgda. Ve Eyşan kalktı. Dışarı çıktı. Ali'yi gördü. "Ali biliyor musun Bahar ölmüş" dedi. Ve gitti. İşte bu anda jenerik girmeseydi, nefes almayı unutarak ölen ilk salak ben olacaktım korkarım dostlar. Ah Eyşan ah! Yüreğimi dertlendirdin. Cansu Dere o kadar başarılıydı ki, ağlattı resmen bu bölümde.

Bu arada, Tefo'nun cep telefonunun maviş gözlü converseli psikopat katilin elinde olduğunu gördük. Kenan Birkan'ın ofisinde, Kenan'ın sağ kolu kıvırcık Kaya Bey ile online Bahar katliamını izleyen Cengiz ise dellenip kıvırcığa saldırdı, ama kıvırcık ona ya bizimle olursun ya da aşağıda emniyetin arabaları bekliyor, hapse geri tıkılırsın diye postayı koydu. Ramiz Dayı da ceylan gözlü kızı Azad ile muhabbette idi ve Ramiz'in derin, görmüş geçirmiş, iç titreten sesinden ikinci hayatlar ve ikinci şanslar üzerine güzellemeler dinliyor idik.



Ramiz Dayı : İkinci hayata başlamak için ya dostlar sana çevirecek sırtını, ya sen dostlara...

Morgdan çıkan Kerpeten Ali eski tamirhanesine gitti, yere çöktü ve hıççkıra hıçççkıra ağladı dostlar. Ezel geldi, "adam topla" dedi, "bana silah bul" dedi, Kenan'ın ofisi basacak çünkü. Ama Ali ona "sen de artık bizim kadar kötüsün" dedi, "seni hapse yollayacağımıza keşki öldürseydik, Ramiz senin içindeki Ömer'i öldürmüş" dedi. Bak ya! Tabii Ezel sarsıldı, bağırdı çağırdı. Ulan adamı hapislere yolladınız, kolları bacakları kırıldı kaç kere dayaktan, kafasını bok çukuruna soktular. Şimdi Kenan Birkan ruh hastası diye Bahar'ı Ezel öldürmüş oldu. Yıkıldı Ezel Bahar'ın ölümünden sorumlu tutulunca. Hem de Ali abisi tarafından. Burada Ali , Ömer'in olayında fikir babasının Eyşan'ın babacığı Serdar olduğunu da söyledi Ezel'e. Sonra birşey daha dedi, "hepimiz çocuktuk, ama insan şıp diye kötü olabiliyormuş Ömer" dedi. Vay be.

Kenafir gözlü psikopat katilin elinde bulunan Tefo'nun cep telinden Şebnem'e "Eroğlu Hanın arka kapısında buluşalım" mesajı gitti. Şebo kanatlandı uçtu adeta, buluşma yerinde Tefo elinde silah karşıladı bunu, kaçırdı bi küçük geçitin altına. Konuştular ettiler, sonra arkadan bi adam gelip işmar etti Tefo'ya, Tefo da kızı yollayıp döndü gitti, e kimdi o adam, kenafir gözlü kısa pantolonlu converseli katilin adamı mıydı, ne oldu anlamadık.

Hala Ömer'in ailesiyle kalan Eyşan -zaten gidecek yeri evi mevi yok - Ömer'in mezarında oturup kalmış. Mert de arkasını bekliyor ki Eyşan intihar etmesin. Ezel geldi, Mert ona "Ezel abi" dedi, artık bu oyunda olmak istemediğini söyledi, biraz ailemle arana mesafe koy dedi. Ezel yıkıldı ama kabul etti. Neden babasıyla Mert'e Ömer olduğunu söylemiyor anlamadım. Sonra Eyşan'la yüzleşti, ama Eyşan lafı ağzına tıkadığından ona da "ben Ömerim" diyemedi. Eyşan, kalan tüm gücünü toplayıp Ezel'den intikam alacağına yemin etti.

Dayı kızıyla hasbihali bitince Tefo'yu çağırdı yanına. Kenan böyle biridir dedi, nereden en çok acırsa, oradan vurur. Dayı kızını gemiyle uzağa göndermeye karar vermiş; Tefo'ya sen de onunla git, onu hayatta tut, koru dedi. Ve Tefo "Hayır" dedi Ramiz Dayı'ya. "Canımı al, artık tasmamı alma " dedi. Dayı da "tasma yok hepimiz yanyanayız" dedi Tefo'ya. Ve Tefo'dan olay soru geldi :"o zaman neden Ezel'e , sana hiçbir şey olmuyor dayı? Neden Bahar'a Kamil'e oluyor?" Dayı cevabı yapıştırdı "SUÇ MU, HAYATTA KALMAK SUÇ MU?" Tefo nihayet hepimizin merak ettiği ancak sormaya cesaret edemediği soruyu sordu Dayı'ya "Oyunun bitmesinden mi korkuyorsun Dayı?"

Ezel Şebnem ile buluşup konuştu. Bi adres verdi, bütün eşyaları bu adrese göndermesini istedi. Sonra kıdem ve ihbar tazminatlarının toplamının herhalde 20 katı bi çek verip Şebo'yla vedalaştı. Artık iş bitmişti Şebnem için. Ezel, Şebnem'den Kamil'in "asla verme" dediği silahı da aldı ve doğruca Birkan holdinge gitti, kıvırcık Kaya'nın cipi ve adamlarıyla yola çıktığını görünce bunları takip etmeye başladı. Tekinsiz bir geçit altında bu kıvırcık, kenafir gözlü converseli psikopat katil ile buluştu, tartıştılar. Ezel mavişi izleyerek bir antikacı dükkanına geldi, (bu noktada Ezel'e -o cebindeki silah mı, yoksa beni gördüğüne mi sevindin? diye sorasım geldi dostlar:))) ) burada maviş ortadan kayboldu, Ezel bibaşına kaldı. Zırrrr telefon, Ezel Bey diye kıvırcık Kaya aramasın mı. Kaya Bey Ezel'in beynini yıkamaya başladı. Dükkanda eski bi gazete var idi, o gazetede Dayı ile Kenan'ın haberini okudu Ezel.( KARAGÖZLÜM GAZİNOSUNDA OLAY vs vs) Kenan o zamanlar gencecikmiş, dayı onun kollarını bacaklarını kırmış, kadınını almış. "Bu hikayedeki kötü adam Kenan Bey değil, kandırılıyorsunuz Ezel Bey" diye lafı gediğine koydu sonra kıvırcık."Gözünüzü açın" dedi," Kaya Bey 40 yıldır çok acılar çekiyor" dedi.

Tefo ile Ali buluştular, Ali tek başına Kenan Birkan'ı öldürmeye gitti. "Sen gelmiyorsun, çünkü ben dönmüyorum" diyerek Tefo'yu götürmedi.

Böylece, Ramiz Dayı'nın o derin sesinden MEVLANA'nın ETME şiiri eşliğinde; Ezel izbelelik, terkedilmiş bi yere gitti, kamyonla gelen eşyalarını ve dahi Dayı'nın mevzubahis olduğu gazeteyi ateşe verdi. Eyşan Bahar'ın eşyalarını öptü kokladı. Cengiz eski mahallede, taa ilk bölümlerde mevzu olan aydınlık yol vs. karanlık yol ağzına gitti.

Duydum ki bizi bırakmaya azmediyorsun etme
Başka bir yar başka bir dosta meylediyorsun etme

Sen yadeller dünyasında ne arıyorsun yabancı
Hangi hasta gönüllüyü kasdediyorsun etme

Çalma bizi bizden bizi gitme o ellere doğru
Çalınmış başkalarına nazar ediyorsun etme

Ey ay felek harab olmuş alt üst olmuş senin için
Bizi öyle harab öyle alt üst ediyorsun etme

Ey makamı var ve yokun üzerinde olan kişi
Sen varlık sahasını öyle terk ediyorsun etme

Sen yüz çevirecek olsan ay kapkara olur gamdan
Ayın da evini yıkmayı kastediyorsun etme

Bizim dudağımız kurur sen kuruyacak olsan
Gözlerimizi öyle yaş dolu ediyorsun etme

Aşıklarla başa çıkacak gücün yoksa eğer
Aşka öyleyse ne diye hayret ediyorsun etme

Ey cennetin cehennemin elinde olduğu kişi
Bize cenneti öyle cehennem ediyorsun etme

Şekerliğinin içinde zehir zarar vermez bize
O zehiri o şekerle sen bir ediyorsun etme

Bizi sevindiriyorsun huzurumuz kaçar öyle
Huzurumu bozuyorsun sen mavediyorsun etme

Harama bulaşan gözüm güzelliğinin hırsızı
Ey hırsızlığa da değen hırsızlık ediyorsun etme

İsyan et ey arkadaşım söz söyleyecek an değil
aşkın baygınlığıyla ne meşk ediyorsun etme


Zavallı Bahar'ın cenazesini bi hoca bi de Eyşan kaldırdılar, toprağa verdiler Bahar'ı. Babacık Serdar çıkageldi, ölmemiş yavşak! Eyşan bağırdı, kin kustu, "adi herif, kızın öldü" dedi. Bıraktı gitti Serdar'ı , sonra geri döndü, "en kanlı oyununu kur baba" dedi, "intikam alacağız"

Ezel yaktığı ateşi izlerken kıvırcık Kaya çıka geldi dostlar. Ezel buna saldırdı ama Kaya bir puşt, bir pislik, fitneci, ne pislik bi herifmiş . Başladı Ezel'i fitlemeye. "Ramiz sizi kullandı Ezel bey" dedi, "hapisten çıktığında hiçbir şeyi yoktu, biraz parası vardı, onu size verdi, katladınız bu sermayeyi, oteller evler kazandınız, Cengiz'den kumarhaneleri aldınız, peki siz ne aldınız Ezel Bey? Sayenizde Ramiz 6 ayda geri döndü" dedi. Sonra darbeyi vurdu , "Bahar'ı Ramiz öldürttü Ezel Bey, katilin aklını çeldi, aslında hedef sizdiniz . Kim biliyordu pusu kurduğunuzu, herşeyi kim biliyordu?? " Burada Ezel kafayı sıyırmak üzereyken telefon çaldı, Dayı arıyor idi. "Eğer biz haklıysak Dayı sizi yine kullanacak, ölüme gönderecek" dedi Kaya. Ezel de Kaya'yı bırakıp Dayı'ya gitti.

Cengiz mezarlıkta uzaktan Eyşan'ı izliyordu, Eyşan gidince Serdar'ın yanına geldi, yardım istedi, pasaport bul dedi, Serdar da isim sordu ona. Cengiz "Kenan Birkan" deyince de defetti başından.


Ezel Dayı ile görüşmeye gitmişti. Dayı sabah Tefo'ya vermek istediği görevi verdi Ezel'e . Kızını emanet etti ona. "Bunun karşılığında sana Kenan Birkan'ı vereceğim, intikamını alacaksın, ben geride duracağım, herşeyi sen yapacaksın" dedi. Ezel ağlaya ağlaya çıktı gitti Dayının yanından. Ama Azad, babasının asıl niyetini anlamıştı. "Sen beni korumak için mi Ezel'i korumak için mi yolluyorsun onu" dedi babasına. Meğersem Dayının niyeti, Ezel'i uzaklaştırıp korurken Kenan'ı haklamakmış. Kızı öptü Dayı'yı. "Kimseye söyleme, iyi kalpli olduğunu anlarlar sonra" diye güldü.


Ve beklenen an Ali'nin Birkan holdingi basmasıyla geldi sevgili seyirciler. Ali gitti uslu uslu güvenlikle konuştu, artık aklımda kaldığınca şöyle bi muhabbet geçti

-Kenan Beyi görmeye gelmiştim
-isminiz listede var mı?
-bak bakalım var mı kerpeten ali
-Ali Kerpeten, Ali Kerpeten yok böle bi isim
-uzun yazmışlardır, uzununa bak, kerpeten ali ananızı s*kmeye geldi HIAAAAAA

Ali havaya ateş açarak holdinge daldı, üst kata çıktı. Kıvırcık Kaya "böyle bir kara sevda"yı dinliyor idi, Ali sarıldı boğazına kıvırcığın... Kıvırcık tak Cengiz'i aradı, "Bizimle misiniz Cengiz Bey, Bahar'ın katilleriyle beraber misiniz?" Cevap EVET . Kıvırcık tak Ezel'i aradı , "Gözünüzü açtınız mı Ezel Bey" "EVET" ; "Bizimle misiniz Ezel Bey" Ve yaktığı ateşin başında Ezel EVET dedi, EVET, Baharın katillerine EVET.




Ali bitti, yıkıldı, attı elinden silahı, Kıvırcık yapıştı yakasına, Ali'nin boğazına COZZUURTTTT dayadı aleti... hani elektrik çarpan bi cihaz var ya, bastı Ali'ye voltajı, bastı Ali'ye voltajı... Sonra da Ali'yi kaldırıp holdingin orada çöplüğe fırlatıp attılar sümük gibi.

Dayı , Selma ve Azad ile arabadaydı. "Haydi git kızım, arkana bakma, benden haber almadan geri dönme" dedi. Selma'ya da "ben Ezel'e kendimden çok güveniyorum" dedi. Azad çıktı gitti ağlaya ağlaya gemiye binmeye...


Kenan'ın ofisinde , iki yeni adamı karşı karşıya geldiler.Cengiz ve Ezel. İşte bu ikisi arasında geçen diyalog, bu dizinin yazılmış EN İYİ bölümüydü dostlar. İki eski dost, düşman, ortak.. Karşılıklı günah çıkarttılar, rus ruleti oynarken. Ama biraz farklıydı rulet, silahı bi biri çekiyor, bi diğeri, ama karşısındakine!

Ezel Ömer olduğunu açıklarken Cengiz'e

Dayı ofisinde sıkıntıyla haber bekliyordu Azad'dan

Kenafir gözlü katil limanda bekliyordu Azad'ı

Eyşan minicik kırmızı gece elbisesi, dipdiri bacakları, lüle lüle saçlarıyla , holding koridorunda yürüyordu...

Nasıl çıkacağız diye sordu Cengiz Ezel'e , çabucak diye güldü Ezel.

Kıvırcık Kaya, adamlarıyla Dayı'nın ofisini bastı. Bu sırada converseli maviş psikopat tekneden inen Azad'ın karşısına dikildi. "Sizi bir kez daha öldürmek zorundayım"

Ve işte, senaristlerin ağzımıza burnumuza SIÇTIKLARI an geldi dostlar. Cengiz ile Ezel konuşurken, birkaç saat öncesine döndük. Kıvırcığın Ezel'i aradığı an, o an, DAYI YANINDAYMIŞ MEĞERSEM EZEL'İN.

Kaya Dayı'nın ofise daldı, Kenan'a götürecekti Dayı'yı. Sana Mevlana ile Şems'in hikayesini anlatayım dedi Ramiz . Meğersem, o telefon geldiği esnada, Ezel'e de anlatmış dayı bu hikayeyi. "Aradığın şeyi okuyarak bulamazsın. Dünyada arayacaksın, yüreğinle bulacaksın. Okuyarak öğren, severek anla. Sen yine bana geldin, bana yüreğinle bakınca düşmanın mıyım ben senin" Ezel gülümsemiş Dayı'ya, meğersem biz yine zokayı yutmuşuz, senaristler bizi yine domaltmış, meğersem Ezel Dayı'ya ihanet etmemiş yeğen. Meğersem Tefo da ihanet etmemiş, Tefo oradaydı, Kaya'nın adamlarını hacamat etti Tefocuk. Meğersem Ezel gitmiş Tefo'yu bulmuş, ona elini uzatmış. Meğersem, Azad'ın yanında ALİ varmış, çünkü meğersem Ali çöplükte kendine geldiğinde karşısında Ezel'i görmüş, Ezel ona asla Bahar'ı öldürenlerle işbirliği yapmayacağını söylemiş, aslında Bahar'ı gerçekten hakeden sendin Ali abi demiş, ben şimdi onun intikamını almaya gidiyorum demiş, hoop Ali de peşinden gitmiş. Meğersem. (Meğersem biz ne salakmışız yeğen, bir an olsun Dayı'dan şüphe ettik)

Ali converseli katilin karşısına dikildi, "ben de seni kardeş, bir kez daha öldürmek zorundayım"

Ve İstiklal Caddesinde Ezel yine ekibiyle yürüyor idi, bu ekip Ramiz Dayi, Kerpeten Ali, ve Tevfik idiler. Meğersem kardeş meğersem bizi g*t etmiş senaristler, meğersem bunlar ekip olmuş, Dayı hep en büyükmüş kardeş.


Cengiz bütün bu anlatılanlara HADDİİ BEE dedi ve "beni de affet" dedi Ezel/Ömer'e . Ve HIYAAAA diye bağırıp tetiğe asıldı. Bunların arasında daha ne olup bitti bilemiyoruz.

Ramiz Dayı'nın ofisinde, Dayı Tefo'yu yolladı, Kaya'yı odaya çekti, bi bıçak verdi ona, eski usul, bi bıçak da kendi aldı, HIYAAAAA Dayı saldırdı kıvırcığın işini bitirmeye.

Psikopat maviş "başın sağolsun" dedi, "ne kadar gençti, güzeldi" falan filan dedi, "ONU ÖLDÜRMEKTEN ZEVK ALDIM" dedi Allahın belası puşt, it. Ağlattı Ali'yi, HIYAAAAA Ali şarjörü boşalttı Psiko'ya. (ama öldüğünü görmedik bilemiyoruz)

Mini elbiseli güpgüzel Eyşan asansöre bindi, yukarı çıktı, indi, merdivenli bi odaya girdi, baktı, gülümsedi : "İşinize yarar mıyım Kenan Bey? "

BU NOKTADA 6 AY SONRAYA GİTTİ DİZİ, oy anam oyy, telef olduk bu arada biz annemle, dağıldık, beyin cıkcıklaması olduk.O bana bağırıyor, ben ona bağırıyorum, kendimizden geçmişiz... Neyse.

6 AY SONRA

Dayının ofisinde Azad, Ali buluştular. Ali TEKERLEKLİ SANDALYEDEKİ DAYI'yı alıp götürdü.

Şirinlik muskası ve yeni memeleriyle seks bombası Şebnem tatlı tatlı gülümseyerek "Patron??" dedi , CENGİZ'E

Bunlar bi oyun masasının başında toplandılar.

İşte ilk bölümdeki sahnenin aynısı tekrar kurulmuştu, ama herkesin yanındaki adam farklıydı şimdi.

Ezel Tefo'nun yanında, halbuki eskiden Dayı'nın yanındaydı
Ali Dayı'nın yanında, halbuki eskiden Cengiz'in yanındaydı
Şebnem Cengiz'in yanında, halbuki eskiden Ezel'in yanındaydı

ve Eyşan.. Güzeller güzeli Eyşan geldi, Hoşgeldiniz beyler dedi adamlara. Ve efsanevi Kenan Birkan odaya girdi. Eyşan şimdi onun yanındaydı.

Ezel pislik pislik sırıtarak "hazırsanız başlayalım oyuna " dedi ve... bitti ulan, bizi piç ederek bitti, bizi göt ederek bitti. Bizi rezil ederek, bizi telef ederek bitti. Efsane olarak, tarihe geçerek, ilk sezonu bitirdi Ezel dizisi.


******* SPOILER BİTTİ*******

Dizi bittikten sonra 1 saat kediyi kaşıdım da ancak biraz kendime geldim, yattım uyudum.

Yazarlarına, yönetmenine, oyuncularına, ve emeği geçen herkese ama herkese sonsuz teşekkürler. Bizlere bunun yapılabileceğini gösterdikleri için. Şimdi çok baba bir Kenan Birkan bekliyoruz. Çatalboynuz Ednan bey olmasa iyi olur.


xo xo

2 yorum:

  1. soluksuz izlemiştim, soluksuz okudum:) Yok böyle bir sezon finali di mi? Süper anlatmışsın, tekrar tekrar yaşadım sahneleri

    YanıtlaSil
  2. sağol canım. izlerken haldır haldır not aldım çalakalem, ay o dayinin laflarına yetişeyim diye sekiz oldum, görsen ölürsün gülmekten. :)))) yoksa yazamazdım valla ben de soluksuz kaldım izlerken:))

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.