1 Nisan 2009 Çarşamba

sokak itoşları

Sabah sabah yeni çizmeleri giymek için uygun çorap aramaktan bomboş iki adet otobüsü kaçırdım sayın seyirciler. (Yokuş aşağı inerken görüyorum ya geçen otobüsleri) Sonra da o kadar çok bekledim ki, Bebek sahilden ne kadar az araç geçiyor be, çok sinirlendim. Bu arada durak kalabalıklaştı, ve de dört beş tane çam yarması sokak itoşu havlaşıp oynaşarak durağı bastılar. Bize bir zararları yoktu ama çok büyüktüler. Bir tanesi kafasını eteğimin altına sokmaya çalışınca, duraktaki adamlardan biri hoşt hoştladı köpeğe. Hayvancık telaşla döneyim derken kafasını küt diye durağın camına vurdu. Birşey olmadı neyse koşa koşa uzaklaştı köpecik ama o kadar üzüldüm ki, hala moralim bozuk. Zavallı köpeklerin ne günahı var, biri hele çok belli , daha tasması duruyor, ev köpeği, şarrapsız sahipleri kimbilir neden atmış, kapris uğruna hayvan alıp onu sokağa perişan olmaya bırakanlardan nefret ediyorum. Hala da moralim bozuk, çok üzüldüm. Belediyeye falan da söylenmez, barınak mı var, öldürürler zavallıları, halbuki kimseye zararları yok. Hayvanlar, insanlar gibi zalim değil ki hiçbir zaman. Sadece insanlar "zevk" uğruna öldüren aşağılık yaratıklar. Yerin dibine batsın öyle zevk.

3 yorum:

  1. Bende dün gece yavru bir kedi gördüm.Bayağı moralim mozuldu. Kedilere nankör bencil denir ama aslında biz nankörüz hayvanlara doğru düzgün bir barınak bile yapmıyoruz. Doğayı katlememizde cabası
    Bazen insan olduğum için öyle tiksiniyorum ki.. ooff

    YanıtlaSil
  2. kediler daha da perişan oluyor, kısa süren hayatları çoğunlukla kanlı bir şekilde son buluyor :(((

    YanıtlaSil
  3. Ayyyy çok üzülüyorum yaaaaa ben de... En sinir olduğum şey senin postunda da belirtmiş olduğun gibi petshoplardan hayvan alıp onları sokağa bırakmaları insanların! Bu resmen şerefsizliktir, adiliktir!!!

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.