4 Mart 2008 Salı

Santral İstanbul Otto

İstanbul'a bahar geldi, hava masmavi, güneş parlıyor. Bu hoş havalarda biz de sıksık işten kaçarak Santralistanbul'a gidiyoruz sayın seyirciler. Burası Haliç kıyısında İstanbul'un eski elektrik santralı yerine kurulmuş kampüs-modern sanatlar müzesi-piknik alanı-kafe-restoran karışımı bir yer. Böyle uzun çimenlere yayılmak, akşama kadar kantinde pineklemek istiyor insan.
İşte bu oluşumun içinde Otto diye bir restoran açmışlar, bugünlerde İstanbul entelijansiyası bu Otto'nun pizzalarından başka birşey yemiyor şekerler. Tabii Real Fiesta gurmelerinden biri olarak ben de bu deneyimi yaşayayım dedim ve Otto'da 4 peynirli pizza seçtim. Hamuru incecik, üzeri peynir döşşeme, böyle insanın ağzında yağ gibi eriyen nefaset bir pizza! Vallahi yine gidince yine pizza yiyeceğim! Ya da biftek salatası da çok enfes görünüyordu, veya üzeri yeşillik kaplı tulum peynirli pizza oy oyyy oyyy.

Otto çok geniş, hangar gibi bir yer, bir yanda odunlar yığılmış, ortada uzuun ahşap masalar, hem rüstik hem fütüristik, biraz da retro bir dekorasyon söz konusu. Retroluğu da şuradan geliyor, tuvalet kapıları pembe General Electrik buzdolabı kapılarından, kavabosu da Miele çamaşır makinesinin haznesinden yapılmış.
Tabii görgüsüzler gibi heryerde cep telleriyle fotoğraf çektik ama bir dahaki sefere ben size kendi fotoğraf makinemle cillop gibin resimler çekerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaz ki muhabbet olsun.