24 Nisan 2007 Salı

Mustafa Kemal'i Düşünün !

ŞU ÇILGIN TÜRKLER'DEN : TURGUT ÖZAKMAN, BİLGİ YAYINEVİ

... Panhelenist siyasetin galiplerce donatılmış silahlı birlikleri, 15 Mayıs 1919'da İngiliz donanmasının koruması altında, İzmir'e çıkarlar, kıyıma ve Batı Anadolu'yuişgale başlarlar. ... Ege'de kanlı ve acı bir dönem başlar. İlk Yunan tümeninin İzmir'e çıkmasından dört gün sonra, ünü Çanakkale Savaşları sırasında parlamış olan Mustafa Kemal Paşa, 9.Ordu Müfettişi olarak 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkar. Kendisine verilen görev, bu bölgede asayişi sağlamaktır. Ama Padişahı, İstanbul hükümetini ve galip devletleri şaşırtan bir şey yapar: BÜTÜN MİLLETİ İŞGALE TEPKİ GÖSTERMEYE ÇAĞIRIR...

... Elde avuçta hiçbir şey yokken, emperyalizme, galip devletlere, Yunan ordusuna, Ermenilere, Pontus çetelerine karşı silahlı mücadeleye girişmeyi çılgınlık sayanlara çoktur. Silahsızlandırılmış Türk ordusunun bu tarihteki gücü, o da kağıt üzerinde, 35-40 bin kişidir. Oysa Türkiye'deki silahlı işgalcilerin sayısı giderek 400.000 kişiyi bulacaktır. Yoksul, bitik Anadolu, 400.000 işgalciyi ve on binlerce silahlı-silahsız haini yenmeyi başaracaktır. MİLLİ MÜCADELE İŞTE BU MUCİZENİN, BU ONURLU, GÜZEL ÇILGINLIĞIN ADIDIR.

... İstiklal Savaşı, dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı, en kutsal savaşlardan biridir. Emperyalizmi ve yamaklarını dize getiren, bir enkazdan yepyeni, çağdaş bir devlet kurmayı başaran atalarınızla gurur duyun, şehit ve gazi atalarınızın onurunu yalancılara çiğnetmeyin.

TURGUT ÖZAKMAN, ŞU ÇILGIN TÜRKLER Bilgi Yayınevi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaz ki muhabbet olsun.