9 Aralık 2006 Cumartesi

Pera Müzesi

Bugün Kaplumbağa Terbiyecisi'ni görmek için Pera Müzesi'ne gittim dostlar. Giriş 7 ytl. Çok güzel bir müze. İlk katta ağırlık ölçüleri, kantarlar, teraziler... ve çiniler. Bunlara merakı olan Topkapı Sarayı mutfak bölümünde feriştahını görebilir. İkinci katta İmparatorluktan Portreler.. işte meşhur tablo da bu katta. Ayrıca sultanların, odalıkların, harikulade güzel kadınların yüzyıl öncesinden kalma güzel resimleri de bu katta bulunmakta. Zaten başımıza ne geldiyse burada geldi. Bizim Özgür ne zaman böyle yerlere gitse önce bir şişe su alır çünkü müzelerde susar. Ben de sordum, sen susamadın mı diye, e haliyle koptuk... Oradaki güvenlik abla birden bize şarlamaz mı? Müzede gülmek konuşmak yassakmış! Deli mi ne! Dünyanın en önemli müzelerini gezmiş profesyonel bir müze gezici var burada! Çok kızdım!

Neyse bir üst katta çok güzel, 100 yıllık Boğaziçi fotoğrafları vardı, Dolmabahçe'nin Bebek'in geçen yüzyıldaki güzelliklerini görmek için.

En üst katlarda ise Rembrandt'ın desenleri sergisi sürüyor ancak pek hoşlanmam desenden, o yüzden sanatseverlere bıraktım bu katı...

işte bu müze çok güzeldi ama Rahmi Koç Müzesi açık ara en sevdiğim müze olmaya devam ediyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaz ki muhabbet olsun.