9 Ekim 2006 Pazartesi

jane canim kardesim

jane'in halasinin evinde onu iki yetiskin kiz karsilar.
orospu halasi olum doseginde yatmaktadir ve jane ile bazi sirlari paylasmaya karar verir.
bunlardan birincisi jane'in yasayan bir amcasi vardir ve cocuklugunda jane bakmak istemistir.
fekat jane'in hala dedigi kaltak mrs reed ona jane'in oldugunu soyler. cunku jane den olesiye nefret etmektedir/cunku jane'in anasi onun kocasinin favorisidir.
neyse jane onu bagislar ve kosa kosa satoya geri doner.
tam satoya gelmeden satonun tepeden efsanevi sekilde gorundugu bir noktada arabadan iner. cunku bu yol onun thornfield'e giden favori yoludur. iki adim atmadan rochesteri gorur. sir edward rochester jane'in favori yolu uzerinde bir kayaya oturmus elinde bir durbun etrafi gozetlemektedir.(hatirlarsaniz bir onceki bolumde de abinin bole bir macerasi vardi , kendisinde aciga cikmayan bi takim sapkinliklarin yuzeye vurusu bunlar sayir seyirciler.)
jane ile goz goze gelirler, aradan taaaaaaam bir ay gecmistir.
allahim o ne bakislar. bu bolum cok duygusal bastan uyarayim.
birlikte satoya kadar yururler , nihayet o gun satodaki misafirler evlerine donerler.
lady blanche ile orrospu anasi da tabi, cunku katilmalari ve boy gostermeleri gereken birdavet vardir fekat cok kisa sure icinde geri doneceklerdir.
eee bulmuslar rochester gibi adami birakirlar mi?
allahim sen her genc kiza , kadina , erkege , evliye , bekara, dula , ikinceye ucuncuye tur donene bir rochester bahseyle yarabbimmmmm.
bu esnada rochester amcam jane eyre'den evlendikten sonra evden ayrilmasini ister. bu noktada jane kopar , cenesi acilir.
tabii ki gidecektir , hayati boyunca sevdigi tek adamin evliliginin golgesi altinda yasayamayacaktir. cunku fakir de olsa onun da rochester kadar buyuk bir kalbi ve ruhu vardir.
hayati boyunca ona herkesle esit davranan bu tek adami , gunlerini gecelerini onu dusunerek gecirdigi , kendisiyle iki kelime konustugunda ruhunun tavanlara zipladigi bu adami , rochesteri birakip nassil gidecektir? bu duygusal konusmalarin golgesinde rochester jane'e evlenme teklif eder cunku o blanche'i degil bu fakir , koylu , governess fekat tertemiz masum kizi misseyre'i sevmektedir. miss eyre kabul eder.
cok mutludurlar , oynasmalar , koklasmalar, bahce sonbetleri.
sonra londraya yani bizim mahalleye alisverise gelirler.jane gelinlikler mucevherler falan alirlar.
derken rochester bir geceligine bi yerlere gider , o gece jane kotu bir ruya gorur.
elinde bebesiylen thornfieldin bahcesinin kilitli demir kapasina calmaktadir fakat iceridekiler kapiyi acmamaktadir. siyah elbise giyip ve siyah ata binmis iki adamin hizla uzaklastiklari arkadan gorunur. gokyuzu aydinlik bahce yemyesildir. jane elinde bebesiylen demir kapinin onune bagirarak yigildiginda artik uyanmistir. karanlik odasinda kapkara giyinmis bisey elindeki yana mumu kizcagizin gozune sokmak uzeredir. sonra uzaklasir . jane kim var orda diye bagirsadabir yanit alamaz.
ertesi gun rochester gelir ona ruyasini anlatir.rochester pek orali olmaz. iki gun sonra evlenmeye giderler kiliseye kosar adim.
tam evlenecekken bombos kilisede iki tane karalar girmis adam iceri girer ve bu evlilik olamaz cunku rochester benim ablamla evli ve ablam thornfieldde yasiyor der adamlardan biri.
jane yikilmistir ama rochester ondan da cok yikilmistir.
gencliginin baharinda gorupte asik oldugu , o heyecanla evlendigi ,evdeki butun iscilerle yatip kalkan ve siddet egilimli olan ispanyol orospusu ve ayni zamanda da deli olan karisinin laneti yasam hapishanesinde onu birkez daha bulmustur.
peki ya jane... usulca odasina gider. yatagina oturur bir an once mucevherlerini cikartir usulca kol mansetlerindeki dugmeleri cozer. gelinligini cikartir ve ingiltere gokleri kadar gri ve aci dolu elbisesini geri giyer. usulca yatagina uzanir gozleri yas doludur.
rochester kapiyi calmaktadir jane jane , gidelim buralardan , kendimize yeni bir hayat kuralim , tak tak tak , jane , jaaaayyyynnnnnnnn.
jane'in gozleri yas doludur, ah allahim o ne acidir!
jane canim kardesim , hayat senin icin hicbir zaman adaletli olmayacak mi?

2 yorum:

  1. jaaaayyyyyynnnnnnn ooaahahahha Oy kucaanda bebesiylen jane bacı, oy orrospu lady ingramlar, oy ki ispanyol orrospusu madam bolam rochester... aslına çok uygun bir uyarlama yapılmış, bravo! yalnız kardeşim nedir kimdir bu mr rochester ??? London'u birbirine katmış adam ayol! bulmak görmek lazım...

    YanıtlaSil
  2. ah ah butun gun sokaklarda rochesteri ariyorum ama henuz kendisiylen muserref olamadim ayoooool.

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.