2 Ekim 2006 Pazartesi

her eve bir rochester..

birinci bolumunu kacirdik amma artik birlesik krallikta ikamet etmeye basladigim icin size az once seyretmis oldugum ikinci bolumu ozetlemekten gurur duyarim...
tatattatattaaammmmm
bir gece jane kahkaha sesleriylen uyanip korkuylan kendini rochesterin odasina atti.
o da ne her yer alev, sir rochester yaniyor , miss eyre bagiriyor fekat rochester uyanmiyor , gul gibin adam olup gidecek.(bu ingiliz klavyesinde i haric noktali harf yok , siz ona gore uygun yerleri uygun noktalarlan doldurarak okuyunuz sayin halkim)
miss eyre telas icinde eline gecirdigi vazodaki suyu bunun kafasindan asagi bir bosaltti , rochester uyandi , birlikte yangini sondurduler.
evdeki hizmetci karilardan biri patronu yakmak istedi , kim oldugunu biliyorlar fekat sonrasinda bilmiyormus gibi davrandilar. sonra arada bir yakinlasma oldu. iste jane eyre usudu , rochester bunu battaniyeye sardi sarmaladi arka fonda da somine yaniyo deli gibi , zati yanginin oldugu odadalar , bu yakinlasma bahanesi usumesi heralde, ordaki mantik beni asti :)
zavalli eski oksuz yeni governess miss eyre (miss ee diye okuycaksiniz) ile bu rochester arasinda tutkulu bir askin tohumlari atilip ustune birde ellesmeler falan oldu bu bolumde.
bi de bu rochesterin arkadaslari geldi eve bi grup , ev diyorsam yaniltmayayim burasi kocaman lanetli bir sato.
birinci gun eglendiler falan filan , jane eyre cok gergin cunku gelen karilardan biri rochester amcamin ileride evlenecegi hatun rolunde. cokta tatli sarisin bi kari secmisler bu rol icin , halbuki jane eyre koyden indim sehire tadinda kallin kasli , kipkirmizi yanakli bi abla, bi de nemrut allah sizi inandirsin , insan gorunce korkuyo. ben o rolu daha guzel oynardim ayol.
neyse rochester bigun tum gun evden gidiyo atina binip evdeki misafirler de onun tum gun calismaya gittigini biliyo. eve bi cingene falci aliniyo arka odaya tezgah kuruluyor , kari siraylan bunlarin hepsine fal bakiyor.jane eyre haric , o dinleniyor ; isi olmaz boyle falmis , kilmis ,tuymus islerlen.
fekat evin kahyasi geliyor diyor ki , cingen gitmiyor , mutlaka sizin de faliniza bakacakmis. bu umursamaz koylu haliylen kalkiyor falciya gidiyor. falci cingen bunu cok kendine guvenli falan filan buluyor. derken ona diyor ki rochester adini unuttugum o sarisin kariylan evlenecek. ha lady ingram , benim bagli oldugum sosyal siniftan yani :)
miss eyre zengin kalkisi firlayiveriyor yerinden , sinir tavan yapmis ablamda , derken o da da birinin daha oldugunu farkediyor. kim var orda falan diyor , o da ne? arka fondan rochester abi cikiyor. megersem herif tum gun odanin arka tarafinda elalemin falini , falciylan konusmasini falan dinlemis pezevenk.
kalkiyo flaciyi yolluyor , jane eyre ile hafif fingirdesmeler falan filan.
bunun disinda iste bu evde bi fransiz evlatlik var , jane eyre aslinda onun ogretmeni , bi de yine evde bu rochesterin bi arkadasi isriliyor , lanetli bi seyler var evde , henuz oralari dizide cozulmedi. biz billiyoz gerci ama simdiden soleyip dizinin reytingini sarsmayalim.
bu arada jane eyrenin maasi 15 pound. yani bu devirde olsa en yakin havaalanindan tupe binip central londona gelmek icin bir aylik maasi yetmezdi. bu enflasyon yemis bitirmis buralari kardesim....
neyse , dizinin sonunda jane eyrenin bunu evlatlik alip sonrada yatili okula yollayan halasinin olum doseginde oldugu haberi geliyor , bu rochesterdan maasinin 10 poundunu alip halasinin memleketine gidiyor. rochester gitme sana ihtiyacim var falan diyor ama miss eyre gidiyor.
fakat , rochester the master of the house , kardesim nassi biseydir yahu , dizideki tek guzel sey bu rochester amca.
onun disinda oyunculuklar kotu , cekimler boring (yazayim turkcesini yazinca noktali oluyor , yanlis anlasilmasin memlekette) fasa fiso bisi yani.
ben sahsen rochester icin izlimeye devam edecegim , her eve bir rochester diyorum ,
olay bitmistir.

1 yorum:

  1. Lady Charlotte, yine şaheser bir yazı döktürmüşsünüz, sizinle aynı sınıftan Lady Ingram mı desem, çingen teyze ile milletin falını dinleyen pezevenk Rochester mı desem aahahahaa oyy oyyy Fransız evlatlık mı yoksa London'ı yiyip bitiren enflasyon mu desem bittim ayol gece vakti beni tarumar ettiniz, elleriniz dert görmesin ahahaahahah

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.