4 Ekim 2006 Çarşamba

Hamdi'de iftar şöleni ziyafeti

Bu gece 7 arkadaş kendimize bir ziyafet çekmeye karar verdik ve Hamdi'de iftar rezervasyonu yaptırarak tam vaktinde masamıza yetiştik sayın seyirciler. Öncelikle açık büfe salatalarımızı aldık ki yeşil zeytinli cevizli olanı bir nefasetti. Patates salatası bile bol çeşnili idi ve canlı renkleriyle gözlerimi okşadı.

İftar topları patlayınca öncelikle çorbaya gömüldük, mercimek çorbası çok başarılıydı. Ardından tazecik pidelerimize mis kokulu pastırmaları, zeytinleri, peynirleri katık ettik. Üzerine de çiğ köfte ile cila çektik amma bu sadece başlangıçtı dostlar. Ara sıcak olarak kuru patlıcan-biber-kabak dolması, finduk lahmaç ile içli köfte gelmesin mi? O finduk lahmaçtan desteyle yerim, 10 tanesini üstüste koyar, bohça yapar yutarım oy oyy o kadar lezzetli idi! Tabii ana yemek olarak kebap tabakları masaya geldiğinde biz çoktan doymuştuk. Kebaplardan özellikle fıstıklı köfte bir cennet taamı idi. Fakat zannetmeyin ki diğerleri güzel değildi! Köfteleri tavuklar, şişler nefisti cicim!

Herşeyin üzerine 2 şişe diyet kola içip tatlıya yer açtık ve bol cevizli baklavaları taze demli çay eşliğinde yuvarladık. Tabii bizim sohbetimiz baklavadan daha tatlı idi ama Hamdi'nin yemekleri de çok lezzetliydi.

(Hamdi'de bu iftar menüsünün günahı kişi başı 40 ytl. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaz ki muhabbet olsun.